ЕТ "Информа - Йордан Попхристов"
Начало  Водещи технологии -ПроПродукти от М  Микроинвест  MarketWebBuilder  Обмен  Защо някои успяват .... издател "РЕ
  Начало / Обмен / Мисли / Житейски размисли /  Лекуващо съзнание
 
 

  

 

"Не можеш да научиш човека на нищо. Можеш само да му помогнеш да го открие вътре в себе си."  

                                                                                                                                                                              Галилео 

 

Повече за "Лекуващото съзнание"    

 

"Защо - как"


 

 

  

Дийпак Чопра 

 

    Дийпак Чопра е лекар-ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, включително рак. Изучава Аюрведа в родината на родителите си и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната медицина. Той е един от най-големите духовни водачи на нашето време, един от "100-те най-известни мъже на 20-и век". Автор е на десетки книги, преведени на десетки езици. За труда си "Квантово лечение" е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина. 

 

 

Десетте ключа за постигане на щастие 

 

 

1. ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО

- В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща;
- Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща;
- Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт - внимавай;
- Ако ти отговори с радост и задоволство - решението е правилно.

 

2. ЖИВЕЙ НА МИГА

- Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг;
- И миналото, и бъдещето са извън твоята власт;
- Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена;

 

3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА

- Помълчи и послушай вътрешния си глас;

- Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят - подари си време и тишина, за да чуеш себе си.

 

4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ

- Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите;
- Ти не зависиш от ничие одобрение.

 

5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР

Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.

 

6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО

- Ти мразиш или да обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си;

- Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок;
- Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си. Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

 

7. НЕ СЪДИ

Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.

 

8. ТИ СИ ХРАМ

Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.

 
9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ

Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.

 

10. БЪДИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ

Ти възприемаш този свят в собственото си съзнание. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, защото почиствайки я от отпадъци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй да почистиш токсините от своите човешки мисли.


 

УТВЪРЖДАВАЙТЕ ДОБРОТО!
Грег Андерсън

 

 

Тялото, духът и умът работят заедно. Дайте на тялото всичко, от което има нужда. 

Но докато навиците на ума и на духа не се променят, ние няма да постигнем съвършено здраве.

 
Кой е най-лошият навик на ума; кое е това нещо, което причинява конфликт, разочарование, загуба, безпокойство? Чувал съм всякакви отговори - от мързел до богохулство. Някои твърдят, че това е отлагането; други - че е критиката и навикът ни всичко и всички да съдим. Подходящи отговори. Най-лошият ни навик всъщност е неблагодарността. Липсата на благодарност за получената благословия и любезност.

 

Веднъж пред семинар ме заговори една жена. От първите думи стана ясно, че се е превърнала в емоционален, духовен и физически несретник от много размисли върху проблемите си. Гневеше се, че не са й поставили навреме диагнозата; оплакваше се от ужасите на леченията; от това, че семейството й беше я изоставило…Не издържах и я прекъснах: "След като ми разказахте за всичките си проблеми, разкажете ми за доброто около вас." Беше шокирана: как така искам от нея да се сети за нещо добро, когато всичко покрай нея е не както трябва. "Има много добри неща - казах й. - Можете да ходите, да чувате, да говорите, да се храните, да дишате, да виждате, имате обоняние… Не сте легло, не сте безпомощна. Някакво здраве във вас все пак е запазено, иначе просто нямаше да бъдете тук." Съветът ми към нея беше през следващите 3 седмици да се концентрира върху доброто в живота си. Да избягва да говори за злините. И още със събуждането си да благодари на Бога за това, че е жива; за здравето, което й е дарил; за всички неща, с които я е благословил; и най-вече - за живота си."

 
Своя ритник получих от едно писмо: приятел бе в затвора заради неплатени данъци. Ето го писмото:

"Ти си свободен. Искам и аз да можех същото. Ти си длъжник; аз също. Аз трябва да платя на държавата 165 000 долара за 3 години. Ти си в слънчева Калифорния. Миналата нощ температурата тук бе 35 градуса под нулата. Има около метър сняг. Ти правиш това, което искаш. Аз съм дневален и чистя тоалетните всяка сутрин. Но затова пък съм най-добрият дневален, който някога са имали в този затвор." Нуждаех се от този ритник, за да осъзная, че живея живота на неблагодарник. Трябваше да се променя. Обърнах дневника на нова страница и написах: "Благодарен съм за". После разделих страницата на три колони: Хора, Места, Неща. Получи се невероятно дълъг списък на нещата, на които бях благодарен.  Благодарих на съпругата си, на дъщеря си, на работата си, на здравето си, на това, че съм оздравял от рак… Изразих голямата си благодарност пред Бога, признавайки, че той е източникът на всичко добро, че само той е в състояние да ни дари с още един ден живот. Почувствах се изключително добре и започнах да гледам през призмата на благодарността. На приятелят си от затвора, комуто бях изпратил писмо, пълно с потискащи неща, сега изпратих своята благодарност: "Благодаря ти, че ми отвори очите. Бог ми е дал толкова много възможности да помагам на другите. Благодаря ти, че ми помогна да прогледна." Законът за благодарността може да се окаже най-важната съставна част от пътуването ни към Съвършеното здраве.

 
Винаги, когато в главата ви се оформи негативна мисъл, парирайте я с мисъл за благодарност. Проблемите, негативността, дори болестите се трансформират чрез искрената благодарност. Законът за благодарността изисква от нас да я изразяваме не само с думи. Всеки може да намери начин да изразява благодарността си с действия. Достатъчно е да не бъркате благодарността с ласкателството. Едното е искрено, другото - не. Както пише Дейл Карнеги: "Едното идва от сърцето, другото се процежда през зъбите."

 
Колкото повече размишлявах върху добрините, с които съм дарен, толкова повече усещах, как бързо се променя емоционалният и духовният ми светоглед. В моето изразяване на благодарност имаше познавателен заряд, който промени цялото ми същество. Благодарността съдържа в себе си емоционална и духовна нагласа за щастие, свобода и доволство; благодарността наистина оправя нещата. Тя ни променя; променя ни изцяло. И така променя нашия свят. Пътят на Съвършеното здраве изисква от нас да проявяваме искрено и активно благодарността си. Опитайте да бъдете благодарен за седмица; за ден, за час поне. Наблюдавайте резултатите. Ще се изненадате от промените, които ще настъпят във вас, във вашето здраве, във вашите взаимоотношения, в кариерата ви - буквално в целия ви живот. Утвърдете добрите неща в живота си; наблюдавайте как те стават все повече и повече.

 

 
web design by MARKET ® WebBuilder
 
Последно обновяване на:  08  Юли  2016 ( петък )